tisdag 3 juli 2012

Vrestaby fiske

Igår eftermiddag åkte jag upp till Sten för att fiska gädda. Vädret var riktigt ostabilt, ena stunden var det riktigt härligt väder men växlades snabbt till blåst och regnskurar
Vi började trolla mot en av de största vikarna i sjön för att poppra gädda. När vi nästan var framme vid viken högg det i Stens spö, men tyvärr släppte fisken efter hugget. Väl framme i viken började vi kasta av runt näckrosorna, det plaskade 3-4 gången men gäddorna ville tyvärr inte fastna på kroken. Riktigt kul när de attackerar som torpeder ur vattnet för att hugga. Vi fortsatte att kasta av en stund till, men när de inte var någon gädda som ville hugga drog vi vidare. När vi hade trollat vidare till den andra änden av sjön högg det på Stens westinare. En helt ok Abborre.
Vi fortsatte sedan att kasta av en av de större vassarna i sjön, jag satte på en gul jigg för omväxlingsskull, och det tog inte mer än ett par kast innan det högg. En lite gädda på halvkilot, inte ens värt att lägga upp bild på. Vi fortsatte att kasta av vassen, jag med jiggen och Sten med popper men det högg inget mer så vi trollade vidare till sista viken för att sedan lägga ner fisket för kvällen. Tre fyra gäddor attackerade vår poppers men ingen ville tyvärr fastna. Lite oflyt med popperfisket denna kväll. Vi gav upp runt nio tiden.

1 kommentar: