torsdag 6 juni 2013

Vrestaby



Efter en go helg i Hökensås var det fiske efter gädda och abborre som gällde denna rätt så soliga men lite blåsiga eftermiddag uppe hos Sten. Denna tur följde min svåger Joakim med, och jag lovade honom fångstgaranti på vägg upp till Sten. 

Vid bestämde oss innan för att kasta en del efter abborre i olika vikar och vassar, men abborrarna var verkligen inte alls på hugget. Vi provade på en hel del ställen i sjön som brukar ge bra resultat, men det var ingen som ville hugga alls. Trots att vi testade med både spinnare, vobbler, skeddrag samt jigg. Vi bestämde oss i stället för att trolla efter gädda istället. Efter ungefär en timma högg det på Joakims vobbler. En fin trekilos gädda fick simma tillbaka efter ett par kort. 
Man måste ju hålla vad man lovar när man är på väg till bra vatten när det gäller fångstgaranti. Vi trollade vidare runt i sjön, men även gäddorna verkade vara på trögt humor. Vi provade olika vobber i olika storlekar samt färger men ingen mer vill hugga. Trotts att vi körde en hel del på de bästa platserna i sjön. Vi halv tiotiden gav vi upp, men kul var det då just Joakim fick fisk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar