söndag 8 maj 2016

Gäddfiske


Även igår lördag var en kanon kväll vädermässigt. Ca 20 grader varmt på kvällen och vindstilla är inte fel alls. Skulle man bomma passet så gör det inte så mycket för man bara njuter av kvällen och fisket. Jag och fyra av barnen gick ner till vattnet runt sextiden för att försöka få en gädda hugga. Barnen turades om att köra trolling med ett spö vardera. Totalt två. En spöt med favorit wobblern samt det andra med skeddrag. 

Första timman hände det inte något alls, men när andra timman kom så högg det på spöt med favorit wobblern på. Ingen stor gädda, men kul ändå att det högg när barnen var med. Efter ett par kort och några klappar på gäddryggen av barnen fick den åter simma vidare.
När klockan närmade sig åtta på kvällen så gick barnen hem för att äta. Jag försatte själv att köra vidare till strax innan halv tio. En gädda visade sig skulle hugga på wobblern. Den var mindre än den första så jag brydde mig inte ens om att ta kort på den. Gäddan högg på ett de hetare platserna trots att det var ett bra tag sedan det högg just där. En fin och varm kväll med två gäddor fick avsluta lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar